stad natuur

Tapijtmetropool, nevelstad, territoriumstad, diffuse stad… Er bestaan ondertussen zoveel begrippen die Vlaanderen omschrijven als een plek waar het groen en het gebouwde nog nooit zo versnipperd waren. Of moeten we zeggen: “in elkaar verstrengeld”? Want misschien zijn stad en natuur gewoonweg niet meer van elkaar te onderscheiden?!

Hoewel stad en natuur vaak moeilijk door één deur kunnen, de een vaak moet inboeten op de ander, de massale versnippering maakt dat de grenzen van beide vervagen… Toch zijn er heel wat voorbeelden van projecten waar stad en natuur wel kunnen samenwerken! Deze vind je vaak dichter bij dan je zou verwachten, maar evengoed ver buiten de Belgische grenzen zijn vele voorbeelden te vinden.

Wij bouwen voor jullie een online portfolio op van plekken waar stad en natuur elkaar op een bijzondere manier versterken, dichtbij en ver weg. Op regelmatige basis posten we hier nieuwe plekjes met een interessant verhaal of een ingenieuze oplossing. Hou deze pagina dus zeker in de gaten! Maar aarzel niet om zelf op stap te gaan en de projecten real life te gaan ontdekken. Of ga zelf eens op zoek naar plaatsen waar volgens jou stad en natuur een symbiose vormen… en wie weet wat je nog ontdekt?!